Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyors reggelikhez receptek
  2018-05-08 14:51:06, kedd
 
  Ropogós zabtallérok

Hozzávalók:

20 dkg zabpehely
10 dkg vaj
15 dkg nádcukor
1 tojás
kiskanálnyi sütőpor
egy púpos evőkanál liszt
reszelt citromhéj
fél mokkáskanál fahéj
8-10 szem aszalt sárgabarack felaprítva

A zabpelyhet tálba teszem, hozzádolgozom a szobahőmérsékletű vajat. Ráreszelem a citromhéjat, meghintem a liszttel, ízesítem a fahéjjal. Másik tálban a cukrot a tojással habosra keverem, majd a zabpehellyel jól kikeverem, végül hozzáadom a barackdarabokat is.
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A tepsit sütőpapírral kibélelem, és kiskanál segítségével diónyi halmokat rakosgatok rá a masszából, majd kb. 10 perc alatt világosbarnára sütöm. Nem kell megijedni, sülés közben a halmok teljesen kilapulnak, de ez normális. Ebből a mennyiségből kb. 25 darab tenyérnyi méretű tallér jön ki.

Földimogyorós biscotti

Igazi kávé, kakaó mellé való ropogós kétszersült, lehet vele mártogatni is.

Hozzávalók:

2 közepes méretű tojás
10 dkg cukor
25 dkg liszt
fél teáskanál szódabikarbóna
egy narancs reszelt héja
5 dkg natúr, pirított földimogyoró
5 dkg felaprított étcsokoládé

A sütőt 180 fokra - légkeverésen 160 fokra - előmelegítem, egy tepsit sütőpapírral kibélelek. A tojásokat a cukorral robotgép segítségével könnyű habos masszává verem.

A lisztet a szódabikarbónával elkeverem, egy tálba szitálom, hozzáadom a narancshéjat és a csokidarabokat, majd beleforgatom a tojásos masszába. A mogyorót is beleszórom.

A tésztát a sütőpapírra kanalazom, kialakítok belőle egy kb. 25 centi hosszú, három centi magas téglaformát, vagy hengert, és kb. fél óráig sütöm, amíg világosbarna lesz. Ekkor a süteményt deszkára csúsztatom, a sütő hőmérsékletét pedig visszaveszem 160 - légkeverésnél 140 - fokra. A tésztarudat egy centi vastag szeletekre vágom, melyeket visszahelyezek a tepsire a vágott oldalukkal felfelé. A biscottit még 10-15 percig sütöm, ezalatt kemény, ropogós lesz. Rácsra téve kihűtöm a szeleteket , és fémdobozban tárolom.

Joghurtos "zabkása"

Ez valójában nem zabkása, mert főzni nem kell, elég csak este összekeverni a hozzávalókat egy műanyag fedeles dobozban, és reggelre elkészül a finomság.

Hozzávalók 2 főre:

10 dkg zabpehely
1-1,5 deci joghurt
1-1,5 deci folyadék (tej, kókusztej, növényi tej, víz - én ez utóbbit használom)
méz ízlés szerint
a tálaláshoz gyümölcs

A zabpelyhet a joghurttal, folyadékkal, mézzel elkeverem, annyi folyadékot teszek hozzá, amennyivel jól elkeverhető, de azért ne ússzon benne. Éjjelre beteszem a hűtőbe, reggelire tálalom. Ehető magában, aszalt vagy friss gyümölccsel dúsítva is. A joghurt nálunk natúr görög joghurt, de a gyerekek gyümölcsjoghurttal is eszik.

Ropogós müzli (granola)

Hozzávalók (nagy családi adag több alkalomra):

50 dkg nagy szemű zabpehely,
10 dkg puffasztott rizs
2 evőkanál szezámmag
10 dkg mandulalapocska
5 dkg mogyoró/dió/napraforgómag
1 dl olaj
1 dl méz
20 dkg aszalt gyümölcs (áfonya, meggy, barack, mazsola, kókuszchips, banáchips, stb.)

Az olajat és a mézet egy serpenyőben összemelegítem, közben a sütőt 150 fokra előmelegítem.

A zabpelyhet, puffasztott rizst, szezámmagot, mandulát, mogyorót egy nagy tálban összeforgatom a mézes-olajos keverékkel úgy, hogy lehetőleg mindenhol bevonja, majd a masszát egy sütőlapon elterítem (neálljon túl vastagon), és kb. 15 perc alatt ropogós-aranybarnára sütöm. Ezután kihűtöm, majd széttördelem, hogy ne legyenek benne nagyobb csomók. Jól zárható üvegben eláll akár két hétig is. Fogyasztható joghurttal, tejjel, a tetejére friss gyümölcsöt is tehetünk.

Gofri (6 db-hoz)

Hozzávalók:

2 kisebb tojás
5 dkg vaj megolvasztva
5 dkg cukor
egy vaníliás cukor
2,5 deci tej
fél csomag sütőpor
20 dkg liszt

A tészta frissen is elkészíthető, de én előző este bekeverem, hogy reggel csak sütni kelljen.

A kétféle cukrot a tojásokkal habosra keverem, majd a masszát a vajjal is kikeverem. Hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet és a tejet és sűrű, csomómentes masszává dolgozom el. Az előmelegített gofrisütőbe egy kis tejmerőkanálnyi adagot teszek, és ropogós aranybarnára sütöm a gofrit. Tálalható lekvárral, nutellával, gyümölccsel, tejszínhabbal, ezek kombinációjával (én legjobban baracklekvárral és tejszínhabbal szeretem:-))

Márványkalács (forrás: Szakácsok könyve)

Hozzávalók:

11 dkg finomliszt
4 dkg burgonyakeményítő
fél teáskanál sütőpor
8 dkg vaj
80 ml olaj
14 dkg porcukor
egy csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
3 nagy tojás
1 dkg kakaópor
2 evőkanál tej
csipet só

A lisztet, a sütőport, a keményítőt és a sót összeszitálom. A vajat és az olajat kis lángon felmelegítem. A porcukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat összekeverem, hozzáadom a vaj-olaj keveréket és robotgéppel jól összedolgozom. Egyenként hozzáadom a tojásokat, mindegyikkel jól elkeverem a masszát, majd - ha már minden tojás benne van - több részletben belekeverem a lisztet, közben erőteljesen keverem. Ha az összes liszt belekerüt, még 5 percig verem robotgéppel a legmagasabb fokozaton.

A kakaóport a két evőkanál tejjel elkeverem, és a masszát egyharmad-kétharmad arányban kettéveszem, a kisebb részbe keverve a kakaót.

Egy téglaformát sütőpapírral kibélelek, és beleöntök egy réteg világos tésztát. Erre evőkanállal váltakozva rétegezem a kakaós és a fehér tésztát. Ha a rétegezéssel megvagyok, villával cikkcakkosan megkeverem a tésztát, hogy kialakuljon a márványminta.

A süteményt 220 fokra előmelegített sütőbe teszem, és azonnal csökkentem a hőfokot 200 fokra. Így sütöm egy negyed órát, majd olajozott késsel nem túl mélyen bevágom a sütemény tetejét. A sütőt 175 fokra állítom és így fejezem be a sütést további 35 perc alatt. A kalácsot rácson kihűtöm, és tejeskávé, kakaó mellé tálalom.

Ezúton kívánok mindenkinek jó főzőcskézést a hétvégére, és továbbra is várom a kommenteket, témajavaslatokat!

Zsuzsi főz

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Címkék: témajavaslatokat, barackdarabokat, kombinációjával, tejmerőkanálnyi, baracklekvárral, mandulalapocska, világosbarnára, visszahelyezek, összemelegítem, csokidarabokat, szódabikarbóna, tejszínhabbal, hozzádolgozom, összeszitálom, összedolgozom, légkeverésnél, hőmérsékletét, márványkalács, előmelegített, földimogyorós, összeforgatom, napraforgómag, előmelegítem, zabpehellyel, felmelegítem, földimogyoró, sütőpapírral, összekeverem, hozzávalókat, mennyiségből, megolvasztva, elkészíthető, aranybarnára, fogyasztható, terhességgel, légkeverésen, púpos evőkanál, zabpelyhet tálba, szobahőmérsékletű vajat, tojással habosra, sütőt előmelegítem, tepsit sütőpapírral, halmok teljesen, narancs reszelt, cukorral robotgép, szódabikarbónával elkeverem, tálba szitálom, tojásos masszába, sütőpapírra kanalazom, süteményt deszkára, sütő hőmérsékletét, centi vastag, Bezzeganya Facebook,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Beney Zsuzsa - Tavasz  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  William Shakespeare idézet  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Aki szeret, annak senki sem id...  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Szent György nap  Alvó cica  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Ma  Föld napja április 22  Emlék  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Az udvariasság alapja: önismer...  Esti kép  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Pillangó  Facebookon kaptam Krisztina b...  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Gaál Viktor gondolata  Szép estét  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Volt egy...  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Az elfogadásnak...  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Ébredj  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam Gizike bar...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Maradék idő  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  A Gömb  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztina b...  A lelki élet nem arról szól, ....  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  György napra  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  A Gömb 
Bejegyzés Címkék
púpos evőkanál, zabpelyhet tálba, szobahőmérsékletű vajat, tojással habosra, sütőt előmelegítem, tepsit sütőpapírral, halmok teljesen, narancs reszelt, cukorral robotgép, szódabikarbónával elkeverem, tálba szitálom, tojásos masszába, sütőpapírra kanalazom, süteményt deszkára, sütő hőmérsékletét, centi vastag, vágott oldalukkal, műanyag fedeles, tálaláshoz gyümölcs, joghurt nálunk, serpenyőben összemelegítem, nagy tálban, mézes-olajos keverékkel, sütőlapon elterítem, tetejére friss, vaníliás cukor, tészta frissen, kétféle cukrot, tojásokkal habosra, sütőporral elkevert, előmelegített gofrisütőbe, csomag vaníliás, vaníliás cukrot, citromhéjat összekeverem, vaj-olaj keveréket, összes liszt, legmagasabb fokozaton, kisebb részbe, téglaformát sütőpapírral, réteg világos, fehér tésztát, rétegezéssel megvagyok, negyed órát, sütemény tetejét, sütést további, kalácsot rácson, témajavaslatokat, barackdarabokat, kombinációjával, tejmerőkanálnyi, baracklekvárral, mandulalapocska, világosbarnára, visszahelyezek, összemelegítem, csokidarabokat, szódabikarbóna, tejszínhabbal, hozzádolgozom, összeszitálom, összedolgozom, légkeverésnél, hőmérsékletét, márványkalács, előmelegített, földimogyorós, összeforgatom, napraforgómag, előmelegítem, zabpehellyel, felmelegítem, földimogyoró, sütőpapírral, összekeverem, hozzávalókat, mennyiségből, megolvasztva, elkészíthető, aranybarnára, fogyasztható, terhességgel, légkeverésen, összekeverni, széttördelem, segítségével, márványminta, narancshéjat, cikkcakkosan, világosbarna, beleforgatom, főzőcskézést, rétegezéssel, mindegyikkel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4456
  • e Hét: 28087
  • e Hónap: 44487
  • e Év: 166360
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.